• toplumda referanduma götürülmesi gereken konulardan birisidir. şimdi biz dindarlar olarak ramazan'da bir ay oruç tutuyoruz, ibadet ediyoruz, sıkıntı çekiyoruz, canımız feda. rabbimiz de bize üç günlük bayram veriyor bunun sonunda. mesele daha iyi ve detaylı izah edilebilir ama basitçe böyle.

    peki ramazan boyunca dindarlara hakaret eden, sözlü ve görsel tacizde bulunan, niyetlilerin gözünün önünde canı çeksin diyerek aleni şekilde su içen yemek yiyen (herkes bizim kadar iradeli değil, neticede bazı insanların canı çekiyordur) ve böylece oruç tutanlara psikolojik olarak eziyet eden, ibadetini sakatlayan, burada dinin tüm değerlerine saldıran adamlara niye bayram tatili veriliyor? dalga geçiyorsan tatile de çıkmayacaksın kardeşim? inanmadığın dinin nimetinden yararlanmaya utanmıyor musun? hiç mi onurun haysiyetin yok? bu ne terbiyesizlik bu ne ikiyüzlülük ya?

    çok net. ramazan boyunca kişiler tespit edilmeli, oruç tutuyor mu ya da en azından oruç tutanlara karşı saygılı mı, dine karşı hürmetkar mı diye. değilse kusura bakma kardeşim sana bayram da yok tatil de yok denmeli.
  • "helali hoş olsun"

    sanki birine bir iyilik yapmis davarin dile gelip ortaya koydugu oneri.

    edit: canimiz feda diye sessizce duzenlemis basligi acan davar.
  • (bkz: lord eddard stark)

    ıhlamur marmara, batı karadeniz, orta toroslar ve kuzey anadolu'da yayılış gösterir. özellikle kuzey ve batı bölgelerimizdeki ormanlarda rastlanan sık dallı, geniş tepeli ağaçlardır.

    boyları 20-30 m'ye kadar ulaşabilir. büyüklüğü 5-10 cm arasında değişen yaprakları genellikle yürek şeklinde ve çarpık, kenarları dişli ve uzun saplıdır. sarkık çiçek demetleri sarımsı bir renge ve karakteristik bir kokuya sahiptir. çok geç açan bu çiçekler (haziran-temmuz) kurutularak çay gibi içilir.
  • böyle bir şey yapılacak olsa, en güvendiği kesimler içinde bile aslında ne kadar az kişinin oruç tuttuğunu gören yazar utancından yerin dibine girer.

    mutaassıp kesim bu irade sınavını vermek için kışın gelmesini bekliyor resmen.
  • he oldu insanları biraz daha ayrıştıralım,biraz daha nefret pompalayan,ne kazanmak istiyorsun onu anlaman lazım.
  • tanim:komik trol beyani. boyle trol basliklarina yazmak adetim degil, hatta genel olarak sik sik entry yazmam ama hasbel kader okuyup, "hakkaten lan" diyenler de oluyordur. seneler once hala oruc tutarken, calistigim sirket iftar duzenlemis ve sadece oruc tutanlar gelsin demisti. cok dindar olduklarindan degil (hatta sahibi yabanciydi), muhtemelen cimriliklerinden dediler. ama bana her gun hos bes ettigim arkadaslarimi birakip kendi imkanlarimla da gidebilecegim bir yemege gitmek anlamli gelmedi. gitmedim de, tepkimi de soyledim. iftar, ramazan, bayram, su bu insanlari birlestirmek icin icat edilmistir. bunun icinde bile ayrima gitmeyi dusunebiliyorsan meseleyi pek anlamamissin. neyse trole hizmet oldu ama icimde de kalmadi.
  • oruc tutmayan ve su anda tatilde olan bir kisi olarak bir sartla kabul edecegim onerme. diger kesim de durust olacak ve ictenlikle ataturk'un devrimlerini ve cumhuriyetini benimsemiyorsa milli bayramlarda tatil haklarini kullanmasinlar. ben de dini bayramlarda seve seve calisir, nobet te tutarim. herkes icten olacak.
  • ne kadar da boş bir düşünce.
    ibadetini başkalarıyla kıyaslayarak yapanlara da o zaman yasaklasın.
    sana ne kardeşim, isteyen tutar istemeyen tutmaz.
    sen orucu, tatili haketmek için tutuyorsan çok yanlış anlamışsın zaten mevzuyu.
hesabın var mı? giriş yap